Digital tandteknik med 3D Modellering | Dental Zone

Digital tandteknik

Hög kunskap inom alla implantatsystem

Digital tandteknik med 3D Modellering

De senaste åren har CAD/CAM med de intraorala avtrycken ökat i mycket hög grad för oss på Dental Zone. Det är en fantastisk och spännande utveckling vi ser! Det är numera en viktig del i vår tillverkningskedja. Här gör vi underkonstruktioner i olika material, cocr, zirkonia, titan och PMMA (plast till temporära ersättningar och förlagor). Allt oftare gör vi också zirkoniakonstruktioner i full anatomi, d.v.s. utan något ytporslin. Vid våra designstationer, där vi har valt att använda 3-shape, ger vi form och funktion till kronor/broar/avtagbar protetik och bettskenor mm.

Väljer du att arbeta digitalt så tar Dental Zone emot digitala filer från alla kända intraorala scanners på marknaden. Det mest förekommande är 3-shape, Caresteam, Trios, CS Connect.

Intraoral scanner 3shape

Moderna tillverkningsmetoder med 3Shape

Vi arbetar med alla på marknadens förekommande material och framställningsmetoder/tekniker. Passform, funktion och estetik samt att våra produkter uppfyller våra kunders krav och önskemål är vår högsta prioritet i allt vi företar oss.

Den digitala tekniken gör kvaliteten på avtrycket mycket högre och risken för revidering minskar jämfört med traditionell teknik. Med digital teknik går allt snabbare och smidigare samt ger en behagligare upplevelse för patienten.

Oavsett vilken intraoral scanner som används, val av material och konstruktion har vi kunskapen och erfarenheten inom CAD/CAM till att leverera produkter av högsta kvalitet.

Rulla till toppen